U bent hier:

Webinar buildingSMART IFC voor de Infra

Geplaatst: 06/04/2021

De BIM basis Infra is een feit en kent inmiddels een sterke groep belanghebbenden! Op donderdag 1 april organiseren buildingSMART Benelux, BIM Loket en een aantal enthousiastelingen vanuit de BIM basis Infra een webinar, welke ingaat op dit actuele onderwerp. Uiteraard is er ruimte voor een grapje op deze dag, echter de inhoud van deze webinar staat vooral in het kader van kennisdelen omtrent BIM en open standaarden, met name gericht op de Infra en GWW.BIM en INFRA, een actueel onderwerp! Zo ook bij buildingSMART waar al jaren wordt gewerkt aan open standaarden ten behoeve van deze sector. Ook vanuit Nederland wordt bijgedragen aan initiatieven zoals IfcRail, IfcRoads en IfcBridges, natuurlijk een afgeleide van de Industry Foundation Classes zoals al langer in gebruik door de bouwnijverheid. Dezelfde eenduidige taal, nu ook voor specifieke aspecten zoals voorkomen bij Infra projecten.

Het initiatief BIM basis Infra is in Nederland ontplooid en kent een inmiddels een grote groep belanghebbenden en betrokken partners. Met name omtrent het onderwerp IFC zijn vragen gesteld aan buildingSMART Benelux. Logisch, omdat de specifieke benoeming van Industry Foundation Classes ontbreekt. Dat wil echter niet zeggen dat deze niet bestaan. Samen met BIM Loket en een aantal enthousiastelingen achter het initiatief BIM basis Infra, organiseert buildingSMART Benelux dit webinar. Ook om antwoorden te geven op deze en andere vragen.

Binnen de internationale buildingSMART gemeenschap, is een Infra Room opgericht van waaruit belanghebbenden uit de hele wereld samenkomen en werken aan de ontwikkeling van open standaarden. De verschillende Rooms komen tenminste 2x per jaar samen op een buildingSMART International Standards Summit, tegenwoordig virtueel. Inschrijven voor deze summit (15-3 t/m 26-3) en meer informatie, vind u via deze link.

Zwemmen in het diepe kunt u bij de Summit van buildingSMART International. Laag water vind u bij deze webinar. Voor iedereen met interesse en ervaring in GWW, is deze webinar een aanrader. Met actuele ontwikkelingen maar ook internationale praktijkervaringen en een inkijk in de wereld van open standaarden.

Graag tot ziens op donderdag 1 april 2021, van 14:00 tot 16:00 uur.