U bent hier:

Deel uw ervaring(en) met BCF!

Geplaatst: 09/07/2020

BuildingSMART Benelux onderneemt een stap naar een verbeterde gebruikerservaring met BIM Collaboration Format (BCF) en heeft hiervoor uw hulp nodig. Dit is een manier om bij te dragen aan de ontwikkeling van een open standaard die nu al veel gebruikt wordt, maar nog boordevol potentie zit wat betreft mogelijkheden en gebruikersaantallen. Dit initiatief richt zich in deze fase op de huidige gebruikerservaringen met BCF in combinatie met verschillende BIM-tools.

Deel uw ervaring(en) met BCF via de website, zodat een nog betere standaard gebruikt kan worden in de huidige en toekomstige tools van uw voorkeur. De website is in het Engels, omdat BCF een internationale open standaard is. De meeste BIM-tools praten geen Nederlands en zo ook de makers van deze tools.

Geef aan met welke BIM-tools gewerkt wordt, de zender en ontvanger. Er wordt gevraagd naar de verwachting en de uitkomst, waarbij één of meerdere BCF bestanden gecomprimeerd in een ZIP bestand kunnen worden aangeboden. Ook kan er een plaatje worden geüpload, bijvoorbeeld een screenshot. Gebruik de omschrijving van uw verwachting en geef aan hoe het volgens u komt dat de verwachting niet waargemaakt werd.

De resultaten geven een beeld van verstoringen tijdens huidige processen waarbij wordt gecommuniceerd met BCF en maken onderdeel uit van een internationaal project, geïnitieerd door een groep belanghebbenden in samenwerking met buildingSMART Benelux. Neem contact op met mathijs.natrop@buildingsmart.nl indien u meer informatie wilt.