U bent hier:

BCF-kaart gepresenteerd

Geplaatst: 21/05/2021

De BCF kaart is gisteren nationaal en internationaal gepresenteerd en maakt daarmee de weg vrij voor betere communicatie bij het werken met BIM. De kaart geeft aan wat er met de open standaard kan worden gedaan en waarom je dit wilt toepassen in de praktijk. Daarnaast geeft het richting aan het gebruik van BIM Collaboration Format. De standaard is speciaal bedoeld voor communicatie omtrent (uitgewisselde-) informatie zoals bij projecten van toepassing.

Het initiatief van deze kaart kwam van Daan Arts en Robbert Evers bij buildingSMART Benelux terecht, via BIM Loket. Binnen buildingSMART Benelux werd direct een associatie gelegd met het lopende BCF initiatief, bekend onder de internationale noemer ‘Improved BCF Workflows’ en met ondersteuning van BAM, Dura Vermeer, Stukton en van Wijnen, waarmee binnen korte tijd een nieuw initiatief voorzien was enthousiastelingen.

In korte tijd hebben Daan Arts en Robbert Evers, met hulp van de BCF groep en een grafisch bureau een mooie kaart samengesteld over communiceren met behulp van de open standaard BCF. Tijdens de BIM Praktijkdag op 20 Mei, hebben Daan en Robbert de BCF gelanceerd. En op dezelfde dag heeft Mathijs Natrop de kaart gepresenteerd tijdens gastbijdrage aan een bijeenkomst van buildingSMART Zwitserland. Daarmee is de lancering een feit en ligt de weg vrij voor betere communicatie in een BIM omgeving.

De kaart is tot stand gekomen door initiatief vanuit gebruikers, na doorgeven vanuit een landelijk loket voor open standaarden, in lijn met een lopend initiatief van een werkgroep en dankzij de inzet van alle mensen die dit er nog even bij gedaan hebben. De kosten worden gedragen door BIM Loket en door de werkgroep van buildingSMART Benelux.

Op onze nieuwe website komt meer informatie over het BCF initiatief en de mogelijkheid hier aan bij te dragen. Voor vragen kunt u terecht bij mathijs.natrop@buildingsmart.nl