U bent hier:

CB-NL (Concepten Bibliotheek Nederland) sluit samenwerkingsovereenkomst met buildingSMART International

Geplaatst: 24/10/2013

Na ongeveer een half jaar onderhandelen is tussen buildingSMART International, Stichting STABU en de CB-NL is tijdens de afgelopen Internationale buildingSMART week in München (7-10 oktober jl.) een overeenkomst gesloten over de samenwerking tussen...

 

24 oktober 2013

CB-NL en buildingSMART Data Dictionary (bSDD). Besloten is dat CB-NL toetreed tot de Product Room Steering Committee en hiermee de rol overneemt van Stichting STABU. Onderdeel van deze overeenkomst was een afkoopsom voor het gebruik van de bSDD door de Nederlandse bouwsector. Op basis van deze overeenkomst kunnen Nederlandse bedrijven voor de Nederlandse markt vrij toegang krijgen tot de bSDD. Verder is overeengekomen dat de content van de Nederlandse CB-NL gepubliceerd zal worden in de bSDD, zonder dat er sprake is van overdracht van eigendom. De CB-NL, inclusief de vulling is en blijft van de Nederlandse sector. Voor nadere informatie over CB-NL zie: http://www.bouwinformatieraad.nl/CB_NL