U bent hier:

IFC voor Infra

Geplaatst: 24/10/2013

Nederland gaat samen met internationale partners het voortouw nemen bij de totstandkoming van IFC voor Infra. Rijkswaterstaat is samen met TNO, de Franse CSTB en de Zweedse Trafikverket binnen het Europese "7th framework program" een project aan het doen...

 

24 oktober 2013

.... op het gebied van BIM. Onderdeel van dit project is een opzet om IFC toepasbaar te maken voor de infra sector. Een belangrijke voorwaarde is dat het binnen IFC mogelijk moet zijn om het alignement van een (spoor-)weg te beschrijven. Dat is nu nog niet mogelijk. In München is een overeenkomst ondertekend tussen buildingSMART, V-Con, Rijkswaterstaat en Travikvet om in een jaar een uitbreiding voor IFC te ontwikkelen voor ‘Alignement’. Voor de financiering staan de Zweedse Trafikverket en Rijkswaterstaat aan de lat. Aanvullend wordt een in-kind bijdrage geleverd vanuit het V-Con project. Zo wordt werk met werk gemaakt.

Terug naar overzicht