U bent hier:

Carlita Vis nieuw bestuurslid buildingSMART Nederland

Geplaatst: 02/08/2023

Het bestuur van de stichting buildingSMART Nederland heeft Carlita Vis benoemd als nieuw lid van het bestuur. Carlita is technisch directeur Mobiliteit & Infrastructuur bij Royal HaskoningDHV en actief lid van de community digitalisering van NLingenieurs. Zij brengt brede ervaring mee vanuit de infrasector met voormalige werkgevers als Ballast Nedam, Mobilis (TBI), Rijkswaterstaat, en als organisatieadviseur.

Carlita Vis over de benoeming: ‘De rode draad in mijn werk is vernieuwing gebaseerd op een nieuwsgierigheid en drive hoe het beter kan. Niet binnen een project maar juist projectoverstijgend. De huidige maatschappelijke opgaves kunnen we alleen samen oplossen met digitalisering. Dus we moeten betere afspraken maken over hoe we samenwerken, data delen, processen optimaliseren en onszelf blijven ontwikkelen en bijscholen. Niet alleen binnen Nederland maar vooral ook internationaal. Dat spreekt me ook zo aan in een organisatie als buildingSMART met inhoudelijke communities en een landenorganisatie. Ik kijk uit naar een goede samenwerking met velen om de digitalisering van de bouw- en infrasector de zo nodige impuls te geven.’

Rob Roef, bestuursvoorzitter buildingsmart Nederland: ‘We maken als buildingSMART een transitieperiode door. Onze waardeproposities hebben we recent met de betrokken stakeholders bepaald (zie dit bericht). Ook Carlita heeft hieraan haar bijdrage geleverd. De samenwerking hierbij verliep enorm plezierig en we zaten al snel op één lijn. Haar ervaring bij veranderprocessen en haar brede kijk op digitaliseringsvraagstukken in onze sector waarbij de mens centraal staat zullen bijdragen aan het verwezenlijken van onze doelstellingen, daar ben ik van overtuigd. Fijn dat ze ons versterkt!’