U bent hier:

De BCF Praktijkdag komt eraan! Hierom wilt u dit event niet missen

Geplaatst: 02/02/2024

Op 29 februari vindt de BCF Praktijkdag plaats in Nieuwkuijk. Wat is BCF precies, wat gaan we doen op de praktijkdag en waarom mag u dit evenement niet missen? Mede-organisator Mathijs Natrop beantwoordt deze drie belangrijke vragen.

Wat is BCF?

Mathijs: “BCF staat voor BIM Collaboration Format en is een format dat het makkelijk maakt om digitaal te communiceren over projecten in bouw en infra. Met BCF kunnen verschillende BIM-applicaties modelgebaseerde problemen met elkaar communiceren door gebruik te maken van IFC-gegevens die eerder zijn gedeeld tussen projectmedewerkers. BCF is gemaakt om open communicatie mogelijk te maken en om modelgebaseerde problemen tussen BIM-softwaretools gemakkelijker te identificeren en uit te wisselen, waarbij bedrijfseigen formaten en workflows worden omzeild.”

Wat gaan we doen op de BCF Praktijkdag?

“Op de BCF Praktijkdag gaat u in de praktijk aan de slag met BCF. U ontdekt nieuwe, innovatieve toepassingen en/of leert werken met directe communicatie. U gebruikt uw eigen hard- en software, werkt in virtuele projectomgevingen en ontdekt nieuwe platforms. De BCF Praktijkdag is voor iedereen. Zowel startende als gevorderde BIM-gebruikers zijn welkom.”

Waarom mag u de BCF Praktijkdag niet missen?

“Tijdens de BCF Praktijkdag kunt u de digitale wijze van communiceren zelf ervaren. U gaat aan de slag met een op u toegespitste case én maakt kans op een BCF Award, uitgereikt door de Technical Director van buildingSMART International. En dat alles in een gezellige setting!”