U bent hier:

Bestuursakkoord Digitale Gebouwde Omgeving getekend

Geplaatst: 18/10/2024

Samen met 39 andere toonaangevende partijen uit de keten tekenden we het Bestuursakkoord Digitale Gebouwde Omgeving 2027. Hiermee geven we handen en voeten aan standaardisering en data delen in de ontwerp-, bouw- en technieksector.

De ondertekenaars van het Bestuursakkoord verbinden zich aan de afspraak, om met elkaar, uniform data uit te gaan wisselen in belangrijke processen. Denk hierbij aan het ontwerpen, vergunnen, bouwen en beheren van de gebouwde omgeving. In de periode 2025 tot en met 2027 voeren de betrokken partijen dit door met meer dan 20 beleidsmaatregelen en concrete digitaliseringsprojecten. Zo wordt een grote stap gezet in digitale samenwerking, en kan er duurzamer, sneller en efficiënter worden gebouwd.

Carlita Vis, bestuurslid buildingSMART Nederland: “De open internationale standaarden van buildingSMART zijn essentieel voor ketenpartners om data uit te wisselen. Als organisatie zetten wij ons ervoor in om de adoptie hiervan in Nederland verder te brengen. De ondertekening van het Bestuursakkoord Digitale Gebouwde Omgeving 2027 sluit hier goed bij aan. Hiermee kunnen we gebruiken wat er al internationaal is ontwikkeld, leren van internationale ervaringen én de Nederlandse ontwikkelingen weer internationaal delen.”