U bent hier:

BCF initiatief; UCMProject

Use cases zijn gebruikerservaringen in een proces, waarvan er een heleboel zijn echter niet allemaal gedocumenteerd en niet gemakkelijk vindbaar. Gebruikers hebben baat bij het vinden van een gebruikerservaring, omdat hier mogelijk het eigen proces mee kan worden geoptimaliseerd. Vanuit verschillende buildingSMART chapters is onderzoek gedaan naar processen met BCF.

Financiering

€ 1.000,00 gefinancierd van het doel: € 7.500,00

13 %

Over het project

Room:
Status:Lopend
Aanvang: 01-01-2022
Inleg:€ 7500.00
Contact:mathijs.natrop@buildingsmart.nl
Deelname:Deelname is mogelijk per € 100 exclusief BTW, voor deze financiële bijdrage wordt u opgenomen in het projectteam. Wilt u deelnemen? U dient hiervoor participant van buildingSMART te zijn / worden. Neem contact op met mathijs.natrop@buildingSMART.nl voor meer informatie.

Sponsors

Vanuit verschillende buildingSMART chapters is onderzoek gedaan naar processen met BCF. Deze zijn gepubliceerd in locale rapporten en in de eigen taal. Vanuit Frankrijk, Spanje, Duitsland en Nederland zijn verschillende processen met BCF onderzocht en vertaald naar videomateriaal en documenten. Helaas zijn deze enkel voor lokale gebruikers vanwege de taalbarrière.

BuildingSMART International heeft een platform gemaakt use cases worden verzameld en waar leden gebruikerservaringen kunnen uploaden. Vanuit de leden, dit zijn alle chapters over de hele wereld, kunnen groepen worden aangemaakt welke werken aan het uploaden van verschillende use cases in een taal of meerdere talen van voorkeur.

Vanuit het BCF Initiatief is de roep gekomen om processen met BCF te vertalen naar use cases, zodat iedereen kan leren over het gebruik van BCF. De workflows met BCF staan nu verspreid weergegeven in documenten en videomateriaal. Het eenduidig uploaden van use cases naar het platform, zorgt ervoor dat de informatie gemakkelijker te vinden is.

In het jaar 2022 wil de groep een aantal use cases opleveren en daarmee uploaden op het platform van buildingSMART International, www.ucm.buildingsmart.org

Let op: Wilt u deelnemen? U dient hiervoor participant van buildingSMART te zijn / worden. Zie deze pagina's voor meer informatie.