U bent hier:

Participeren

  1. Veel bedrijven in de bouwsector richten hun primaire processen in op het gebruik van buildingSMART Open Standaarden als IFC, BCF en COBie. buildingSMART Belenux, sub Nederland (bsN) is binnen Nederland hét primaire aanspreekpunt voor de ontwikkeling van deze Standaarden. Participanten hebben direct toegang tot de beheersorganisatie en kunnen hiermee hun wensen en toekomstverwachtingen kenbaar maken en de ontwikkeling van de Standaarden hierop sturen.
  2. Participanten van van bSN hebben toegang tot het kennisnetwerk van bSN en de mogelijkheid om middels cursussen, workshops en bedrijfsbezoeken kennis op te doen over hoe anderen de Standaarden van bS in de dagelijkse praktijk toepassen.
  3. buildingSMART International (bSI) beheert de IFC-standaard, de meest gebruikte Open Standaard voor uitwisseling van informatie in de B&U sector. Als officiële vertegenwoordiging van buildingSMART is bSN direct betrokken bij een groot aantal initiatieven in de B&U-sector en acteert bSB als de verbindende schakel tussen nationale en internationale initiatieven.
  4. Als participant van bSN heeft u de mogelijkheid om uw steun aan de ontwikkeling van de Standaarden beheerd door buildingSMART kenbaar te maken op uw website en andere communicatie door middel van het voeren van het buildingSMART logo. Als participant kunt u tevens op de website van bSN worden vermeld.

Participatie

De stichting biedt partnerschap voor voor alle bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties die verbonden zijn met de bouwsector: planners, aannemers, private en publieke opdrachtgevers, exploitanten van gebouwen of fabrikant van de software voor de Nederlandse bouwsector. Door het invullen van onderstaand formulier kunt u zich aanmelden als stakeholder.

Jaarlijkse bijdragen (let op; alle bedragen zijn exclusief BTW)

buildingSMART Benelux Subchapter Nederland vraagt in ruil voor deelname een jaarlijkse bijdrage.

Wij kennen de volgende manieren van participatie (klink op de link voor een verdere uitleg):

Doelstelling(en) buildingSMART Nederland buildingSMART Chapter Benelux Subchapter Nederland is een stichting naar Nederlands recht, waar geparticipeerd wordt vanuit Nederland, België en Luxemburg . De doelstelling van de stichting is het bevorderen van de toepassing van open BIM-standaarden als middel voor interoperabiliteit en integratie van het bouwproces. Afgeleide doelstellingen zijn:
  • Het verspreiden van kennis over de door buildingSMART ontwikkelde open BIM-standaarden zoals IFC, IFD en IDM
  • Bijdragen aan de ontwikkeling van deze internationale standaarden
  • Het bevorderen van de toepassing van de standaarden in software door IT-partners
  • Het bevorderen van de toepassing van de standaarden door ketenpartners