U bent hier:

Over ons

buildingSMART is een open, neutrale en internationale not-for-profit organisatie die de toepassing van openBIM standaarden ontwikkelt en stimuleert. Stichting buildingSMART Nederland is onderdeel van het chapter buildingSMART Benelux en van de internationale organisatie buildingSMART.

Samenwerking
Onze stichting kan haar doelstellingen niet alleen verwezenlijken. Daarom streven we naar samenwerking met andere organisaties (verenigingen, Rooms, overheidsinstanties, regelgevers). Sommige organisaties werken als sponsor samen met buildingSMART. Met andere staan we in contact via overkoepelende werkgroepen, rondetafelgesprekken, netwerkevenementen of samenwerking bij onderzoeksprojecten of gespecialiseerde evenementen. 

buildingSMART Nederland
Het Nederlandse subchapter van buildingSMART International (bSI) werd in de jaren negentig opgericht op initiatief van toonaangevende organisaties in de bouwsector in de om de toen nog nieuwe modelgebaseerde manier van werken te promoten en de gegevensuitwisseling in de bouwsector te verbeteren.

De belangrijkste taak van de stichting is de verdere ontwikkeling en standaardisatie van open informatie-uitwisseling in BIM-projecten en de definitie en standaardisatie van overeenkomstige werkprocessen. Daartoe heeft een meerlagige werkstructuur, gebaseerd op het model van buildingSMART International, zijn waarde bewezen.

buildingSMART Nederland is een stichting die verschillende participatiemogelijkheden biedt. Onze werkzaamheden worden bijna uitsluitend gefinancierd door de jaarlijkse bijdragen van deze sponsors. Bijkomende inkomsten (zij het op bescheiden schaal) genereren we met het certificeringsprogramma voor aanbieders van opleidingen.

Momenteel hebben we een Bestuur alsmede een Technische Commissie.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op.